header

Evenemang

Som ett led i vår demokratisatsning på Tillsammans så arrangerar vi under året olika event med just fokus demokrati. Spännande föreläsare kommer att ta sig an demokrati utifrån just deras perspektiv och helsingborgarna får därmed chansen att utforska en ny sida av vad ni som medborgare kan göra med era demokratiska rättigheter.

Utforska listan av event här nedan. Den uppdateras löpande så fort nya event dyker upp. Glöm inte bort att ifall du har en idé för ett event så är du varmt välkommen att höra av dig, kanske kan vi förverkliga den tillsammans?
Du kan även följa oss på sociala medier för att ta del av kommande arrangemang.

Evenenmang:

Demokratiworkshop under Fristaden

Tillsammans är en del av det ytterst aktuella projektet Fristaden som är en demokratiturné som inför valet tar sig runt i Helsingborg. Tillsammans bidrag till turnén är vår demokratiworkshop där vi tillsammans med alla som vill snackar hur en röstar och varför det är viktigt. Det blir interaktivt, det blir roligt, det blir viktigt. Du hittar mer information om allt detta under fliken Fristaden här ovan. Alla tider och när hittar du såklart även här nedan. Vi hoppas vi ses där!

Demokratiworkshops
8 augusti kl. 16.30 - Drottninghög
15 augusti kl. 16.30 - Dalhem
22 augusti kl. 16.30 - Närlunda
29 augusti kl. 16.30 - Planteringen
5 september kl. 16.30 - SöderAtt navigera i jobbdjungeln

Varmt välkommen till vår nya föreläsningsserie ”Att navigera i jobbdjungeln”! För det är verkligen en djungel och vi är många som inte fått alla verktyg som gör det lättare. För hur ser ett snyggt CV ut och hur fungerar det när en minglar och bygger nätverk? Det är dags att vi blir fler som får ta del av experternas bästa tips. Därmed arrangerar Tillsammans i samarbete med JobbKlar en helt kostnadsfri föreläsningsserie dit just du är välkommen. Under tre kvällar i april kommer vi vara på IdéA på Drottninghög för att snacka jobbsök med er.

5 april
Den här kvällen tar vi och djupdyker i alla former av ansökningshandlingar, det vill säga hur en skriver CV, tolkar jobbannonser och får till ett bra personligt brev.

12 april
Vart finns jobben egentligen? Det är frågan vi svarar under detta andra tillfälle. Vi kommer att diskutera dem olika vägar som du som arbetssökande kan använda för att hitta nya möjligheter.

19 april
Du har fått jobbintervju - grattis! - men har du koll på hur du tar dig an tillfället på bästa sätt? Den här kvällen är det fokus på hur du förbereder dig och levererar på jobbintervjuer.
Vi kommer att befinna oss på IdéA (Blåkullagatan 5, 254 57 Helsingborg). Lokalen är anpassad för rullstol och permobil. Det finns stor toalett. Föreläsningarna kommer inte att tecken- eller syntolkas.
Tillfällena är helt gratis.

Arrangörer: Tillsammans - studieförbunden i Helsingborg, JobbKlar och IdéA Att navigera i jobbjungeln bildVälkommen till Ordets Makt!

I en värld av falska nyheter och bristande källkritik, i en värld där USA:s president skapar Twitter-stormar, är det viktigt att prata om vad demokrati egentligen är och vilken makt ord egentligen har. För inuti ordet demokrati gömmer sig en lång historia och tusentals tolkningar, och ord är det redskap vi använder för att skapa demokrati. Under fyra tillfällen under våren kommer fyra olika personer med fyra olika berättelser att gästa Helsingborg Stadsteaters foajé.

Först ut är Camilla Rehn. Hon representerar under kvällen Teskedsordern, en stiftelse som under mer än tio år jobbat med frågor kring mångfald och tolerans. Teskedsordern använder sig gärna av ord och böcker som ett sätt att visa på alla människors lika värde. Ord är makt, och det innebär också att vi har makten att förändra samhället. Camilla kommer att berätta för oss om Teskedsorderns lyckade metoder.
Du hittar mer information här

ORDETS MAKT #2
Under detta andra tillfälle gästas vi av Patrik Lundberg. Patrik är en välkänd författare och krönikör som upprepade gånger har satt pennan vid pappret med en ambition att väcka tankar hos läsaren kring just ämnen som mångfald och demokrati. Om det är något Patrik vet så är det hur ord har makten att väcka förändring.
Du hittar mer information här

ORDETS MAKT #3
Vid detta tredje tillfälle välkomnar vi Mimmi Garpebring från Maktsalongen. Maktsalongen är en organisation som jobbar med just makt och har som mål att fördela makten rättvist så att vi får ett jämställt samhälle. Om det är någon som vet hur ord skapar makt och maktskillnader, och hur vi kan lära oss från det, så är det Mimmi!
Du hittar mer information här

ORDETS MAKT #4
Det fjärde och sista tillfället gästas av Mina Dennert. Ni känner säkert igen henne som skaparen av #jagärhär. Som hon själv säger, det pågår just nu ett infowar. Det vill säga att den som får ut sitt budskap först vinner kriget om informationen. Mina är eldsjälen som ställt sig på barrikaderna i detta krig men med kärlek och respekt som ledord. Hon kommer denna kväll dela med sig av sina tankar om hur just ord blir makt.
Du hittar mer information här

Ordets makt-serien arrangeras av Tillsammans och Helsingborgs stadsteater. Tillfällena är helt kostnadsfria. Tillgänglighet: Lokalen är anpassad för rullstol och permobil. Stor toalett finns. Föreläsningen kommer inte att tecken- eller syntolkas.
Ordets Makt bild

  • Patrik, foto: Julia Lindemalm
  • Mina, foto: Patrik Lagerlöf
  • Camilla, foto: Lars- Erik Angeklint